به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از فارس؛ امروز طرح آزمایشی انتقال سهمیه کارت سوخت به کد ملی در یکی از جایگاههای تهران به صورت آزمایشی آغاز شد.
در این زمینه علیرضا براجعی مدیر سامانه هوشمندسازی سوخت مرکز نوآوری کوثر دانشگاه تهران گفت: این طرح به عنوان حذف کارت سوخت و جایگزینی و انتقال سهمیه بنزین روی کارت بانکی و کد ملی است.
به گفته براجعی ، یکی از چالشهایی که در کشور داشتیم، این بود که برای دولت مشخص نبود که هر فرد یا هر شخص با کد ملی در کشور چند لیتر بنزین ماهانه مصرف میکند و این شفافیت برای ساختارهای تصمیم گیری وجود نداشت، اما طرح انتقال سهمیه کارت سوخت برای این است که بفهمیم هر شخص چگونه و چند لیتر بنزین در ماه مصرف میکند.
به گفته براجعی، در این طرح اگر بخواهیم به صورت فنی و اجرایی توضیح بدهیم، این گونه است که وقتی فردی وارد جایگاه بنزین میشود، به جای اینکه کارت سوخت را وارد دستگاه کند، یک کد ۶ رقمی برای او صادر میشود که از چند راه میتواند این کد را دریافت کند، یکی اینکه و بعد از اینکه کد ۶ رقمی را وارد دستگاه پمپ بنزین کرد، دکمه تایید را میزند و با استفاده از نازل بنزین میزند.
وی در مورد این که چگونه کد سهمیه سوخت دریافت میشود،گفت: کد را به چند طریق میتوان به دست آورد، یکی اینکه برنامه کاربردی یا اپلیکیشن «سوخت من» را روی گوشی تلفن نصب میکند، احراز هویت میشود، درخواست میدهد و کد برایش ارسال میشود، اعتبار این کد بین ۸ تا ۲۴ ساعت خواهد بود، کارکرد آن شبیه رمز پویا در شبکه بانکی است، ولی زمان آن طولانی تر است، سپس این کد ۶ رقمی را وارد دستگاه میکند و بعد از ثبت، بنزین میزند.
راه دوم استفاده از کد دستوری ussd است که یک نفر میتواند با گوشی معمولی هم آن کد را دریافت کند و درخواست خود را به شمارهای که قبلاً اعلام شده ارسال کرده و کد برایش نمایش داده میشود و سوختگیری انجام میدهد، راه سوم در مواقع اضطرار است که برق جایگاه بنزین قطع باشد و یا اتفاق خاصی افتاده باشد، خود جایگاه به صورت لوکال یا محلی یک تعداد محدودی رمز صادر میکند و از وضعیت بحرانی خارج میشود بنابراین از سه طریق میتوان کد ۶ رقمی را برای سوخت گیری دریافت کرد.
براجعی در مورد پرداخت هم گفت: وجه سوخت هم سه سناریو مد نظر یکی اینکه مثل قبل کارت بانکی بکشد و وجه بنزین را بپردازد روش دوم بین ۳ تا ۶ ساعت بعد از آن از کارت فرد برداشته میشود یا اینکه تصمیم دولت و سازمانهای چه خواهد بود، در آن صورت مشخص میکنیم و روش اجرایی را اعلام خواهیم کرد.
به گفته مراجعی مدیر سامانه هوشمند سوخت، این طرح آزمایشی به صورت مستمر و مداوم قرار است اجرا شود، فعلاً در حد یک جایگاه در تهران به صورت آزمایشی شروع شد و جایگاههای بیشتری را در بر خواهد گرفت و به تدریج که بیشتر شود، به موازات آن کارت های جایگاه سوخت حذف میشود و به تدریج همه جایگاههای بنزین کشور را در بر خواهد گرفت.
وی در مورد زمان اجرای آزمایشی، زمان آزمایشی انتقال سهمیه سوخت به کد ملی، هنوز مشخص نیست، البته زمان دوری نخواهد بود.
به گفته مدیر سامانه هوشمندسازی سوخت مرکز نوآوری کوثر دانشگاه تهران، به موازات اجرای طرح انتقال سهمیه کارت سوخت به کد ملی، کارتهای جایگاه هم حذف خواهد شد.
براجعی در پاسخ به این پرسش که آیا با این طرح میزان مصرف بنزین در کشور افزایش خواهد یافت، گفت: این طرح با مصرف کاری ندارد و قرار نیست با این طرح مصرف را کنترل کنیم، فعلاً میخواهیم بفهمیم که هر فرد در ماه چقدر بنزین مصرف میکند.
منبع خبر: اقتصاد آنلاین