به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از همشهری آنلاین, فرهنگ آشپزی ایرانی و ترکی شباهت زیادی با هم دارند و غذاهای ترکی اکثرا با ذائقه ما ایرانیها بسیار سازگار هستند. مانند ما ایرانیها، ترکها هم از گوشت در غذا بسیار لذت میبرند و به همین خاطر غذاهای گوشتی متنوعی دارند. برای چشیدن یک غذای گوشتی ترکی خوشمزه و آسان، با ما همراه باشید تا طرز تهیه خوراک گوشت و بادمجان ترکی را به شما آموزش دهیم.
فهرست مطالب
مواد اولیه
- سیب زمینی ۲ عدد بزرگ
- گوشت چرخ کرده ۲۵۰ گرم
- پیاز ۱ عدد
- بادمجان ۲ عدد بزرگ
- پودر سیر ۱.۲ قاشق چای خوری
- سماق ۱ قاشق غذاخوری
- نمک به میزان لازم
- زیره ۱.۲ قاشق چای خوری
- فلفل سیاه ۱.۳ قاشق چای خوری
- پایریکا ۱ قاشق چای خوری
- پول بیبر ۱.۲ قاشق چای خوری
- روغن زیتون یا مایع ۶ قاشق غذاخوری
- آرد سوخاری ۳ قاشق غذاخوری
- تخم مرغ ۱ عدد
- رب گوجه فرنگی ۱.۵ قاشق غذاخوری
- آب لیموترش ۳ قاشق غذاخوری
- گوجه فرنگی ۲ عدد
- جعفری تازه خرد شده یک مشت
- فلفل دلمهای ۲ عدد
طرز تهیه
ابتدا دو عدد سیب زمینی را ورقهای شکل کنید و در روغن تفت دهید. بادمجانها را نیز به شکل حلقهای و گرد برش بزنید و در روغن سرخ کنید.
یک عدد پیاز را رنه کنید و آب آن را بگیرید و به گوشت چرخ کرده اضافه کنید. اودیههای پودر سیر، سماق، فلفل سیاه، زیره، پایریکا، پول بیبر و نمک را نیز به گوشت چرخ کرده اضافه کنید. ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون یا مایع، ۳ قاشق آرد سوخاری، جعفری تازه خرد شده و یک عدد تخم مرغ به گوشت اضافه کنید و مواد را خوب با هم ورز دهید تا گوشت مزه دار شود.
برای تهیه سس مواد، رب گوجه فرنگی را با کمی لیمو و ۴ قاشق غذاخوری روغن مایع و کمی نمک و فلفل سیاه به همراه یک و نیم پیمانه آب مخلوط کنید.
در یک ظرف ماکروفری سیب زمینیهای ورقهای را بچینید و روی آن بادمجانها را بچینید و در ادامه گوشت مزه دار شده را نیز به شکل ورقهای روی بادمجان بچینید و ۲ عدد فلفل دلمهای را حلقه حلقه کنید و روی گوشتها بگذارید و گوجه فرنگیها را روی گوشتها به شکل ورقهای بگذارید. در ادامه سس گوجه فرنگی را روی مواد بریزید و ظرف را در فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد به مدت ۶۰ دقیقه قرار دهید. خوراک گوشت و بادمجان ما بعد از سپری شدن زمان پخت آماده سرو است.
خوراک گوشت و بادمجان را گرم و به همراه برنج یا نان تازه سرو کنید. نوش جان.
نکات طلایی
حواستان باشد ورقهای سیب زمینی و بادمجان نباید نازک باشد و بین ۷ میلی متر تا ۱ سانتی متر مناسب است. اگر بیش از حد نازک باشد میسوزد و خشک میشود. ضمنا قبل از سرخ کردن بادمجان به آنها نمک بزنید تا تلخی شان گرفته شود تا برای دو دقیقه در آب جوش بیندازید و بعد خشک کنید و داخل روغن بیندازید تا هم تلخی بادمجان گرفته شود هم روغن کمتری به خود بگیرد.
گوشتها را پهنتر از بادمجانها درست کنید چرا که گوشت موقع پخت کمی جمع میشود. موقع پخت گوشت اندازه بادمجان خواهد شد و جلوه زیباتری خواهد داشت.
منبع خبر: اقتصاد آنلاین