طرز پخت دلمه برگ مو
مرحله اول:
برای تهیه دلمه برگ موابتدا باید برنج و لپه را در ظرفی مناسب خیس کنید و اجازه دهید تا کمی نرم شود.
مرحله دوم:
برنج را به همراه ۱/۴ قاشق چایخوری نمک و آب درون قابلمه بریزید تا آب بجوش آید.
مرحله سوم:
هنگامی که برنج کمی نرم شد و مغز پخت شد برنج را آبکش کنید.
مرحله چهارم:
حال لپههایی را خیساندهاید را آبکش کنید سپس در قابلمهای مناسب لپهها را بپزید کنید.
مرحله پنجم:
پیازها را پوست گرفته سپس شسته و به صورت خلالی نازک خرد کنید. در ادامه پیازهای خرد شده را در روغن داغ بریزید و سرخ کنید تا کاراملی شوند.
مرحله ششم:
مقداری زردچوبه و فلفل به پیازها اضافه کنید و تفت دهید تا ادویهها به خورد پیاز برود.
طرز تهیه دلمه
مرحله هفتم:
گوشت چرخ کرده را به پیازها اضافه کنید و خوبی تفت دهید تا گوشت تغییر رنگ بدهد و سرخ شوند.
مرحله هشتم:
هم اکنون برنج و لپهها را به گوشت اضافه کنید و کمی تفت دهید.
مرحله نهم:
هم اکنون سبزی دلمه را به مواد بالا اضافه کنید و هم بزنید. سبزی دلمه شامل گشنیز، جعفری، نعناع و ترخون میباشد به یک نسبت ولی با کمی گشنیز بیشتر.
مرحله دهم:
نمک را به مواد دلمه اضافه کنید.
مرحله یازدهم:
برگ موها را با مقدار آب بجوشانید.
مرحله دوازدهم:
هم اکنون باید موادی که آماده کردهاید را در برگ موها بچینید سپس دلمهها را به صورت بقچهای بپیچید.
مرحله دوازدهم:
حال دلمهها را به صورت فشرده داخل قابلمه بچینید.
مرحله سیزدهم:
در یک ظرف مناسب سرکه را به همراه شکر و مقداری بجوشانید.
مرحله چهاردهم:
یک پیمانه آب را به همراه ترکیب سرکه و شکر و نمک روی دلمهها بریزید و بگذارید تا دلمهها بپزند. میتوانید از زشک و پیاز داغ برای تزیین دلمه استفاده کنید.
نکات مهم در طرز تهیه دلمه برگ مو
.این غذا را اکثراً با گوشت چرخ کرده تهیه میشود. اگر به هر دلیلی امکان استفاده از گوشت را ندارید، میتوانید از سویا هم استفاده کنید. همچنین میتوانید از ترکیب نصف سویا و نصف گوشت چرخ کرده استفاده کنید.
.در چاشنی برگ مو میتوانید از رب انار، آبغوره و آبلیمو هم استفاده کنید.
.حرارت قابلمه شما اگر زیاد باشد آب سریع بخار شده و دلمههای شما میسوزد.
.با توجه به سایز قابلمه و مقدار دلمهها ممکن است نیاز باشد مقدار آب و زمان بیشتری را برای پخت نیاز داشته باشید.
.حتماً آب را چک کنید در صورتی که دلمهها هنوز تغییر رنگ نداده باشند باید آب جوش را کمکم به آن اضافه کنید.
.بهترین برگها برای تهیه دلمههای ترد و خوشمزه، برگهای جوانی هستند که اندازه کف دست شما هستند.
ترشی دلمه برگ مو بستگی به ذائقه شما دارد. برای ترش شدن بیشتر میتوانید سرکه آن را بیشتر کنید. برای .شیرینیتر شدن به همان تناسب شکر را اضافه کنید. چاشنی دلمه برگ مو شبیه شربت سکنجبین است. اما بیشتر افراد دلمه برگ مو را ملس دوست دارند.
.برگها نباید بسیار بزرگ باشند که لطافت و تازگی خود را از دست داده باشند یا بسیار کوچک که قابل پیچیدن نباشند یا دلمه بسیار کوچکی را به شما دهند.
.ملزم به یادآوری است که اگر برگی بود که سایز آن کوچکتر از سایز نرمال بود یا پارگی در آن داشت میتوانید دو برگ کوچک را روی هم بگذارید و هر دو را با هم بپیچید.
.قابلمه را روی حرارت کم قرار دهید و بشقاب نسبتاً سنگینی روی دلمهها بگذارید، یک سوم قابلمه را آب جوش بریزید و درب قابلمه را بگذارید منتظر باشید تا رنگ برگها تغییر کند و حالت نیم پختگی به خود بگیرد.
.زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۱ ساعت و
.و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۱ ساعت میباشد.
.دلمه برگ مو را میتوانید در وعده نهار - شام - پیش غذا - سرو کنید.
.همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد.
.توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۴ نفر مناسب میباشد.