به گزارش اقتصاد انلاین به نقل از چی شی، نکته جالب در مورد شله زرد این است که مانند غذاهایی مثل قیمه و عدس پلو به عنوان یک غذای مناسبتی شناخته می شود و به همین دلیل معمولا در مناسبت های خاص مذهبی برای پخش کردن به صورت نذری به مقدار زیاد طبخ می شود.
مواد لازم برای ۱۲ نفر | مقدار مواد |
برنج نیم دانه | ۲ لیوان |
شکر | ۴ لیوان |
گلاب | نصف لیوان |
خلال بادام | ۱۰۰ گرم |
کره | ۱۰۰ گرم |
زعفران دم کرده | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک | ۱ قاشق چایخوری |
دارچین | برای تزیین |
طرز تهیه شله زرد
فهرست مطالب
آمادهسازی برنج
برای تهیه شله زرد نذری ابتدا برنج را پاک میکنیم و در کاسهای بزرگ میریزیم و تا روی برنجها آب میریزیم و آرام با دست برنجها را زیر و رو میکنیم و آب را بیرون میریزیم و مجددا آب روی برنجها میریزیم و همین کار را مجددا انجام میدهیم.
خیساندن برنج
این کار را چندین مرتبه تکرار میکنیم تا جایی که آب برنج دیگر زلال شود و برنج کاملا شسته شده باشد و آب را خالی میکنیم و ۱ لیوان گلاب و ۱ لیوان آب روی برنجها میریزیم و کاسه را کنار میگذاریم تا به مدت ۳۰ دقیقه برنج خوب خیس بخورد.
خیساندن بادام
بادامها را نیز داخل کاسهای آب میریزیم و اجازه میدهیم تا خوب خیس بخورند و راحت پوست قهوهای رنگ آنها جدا شود. پس از گذشت ۳۰ دقیقه از زمان خیس خوردن برنج با مخلوط آب و گلاب، در قابلمهای که برای پخت شله زرد تدارک دیدهایم ۸ لیوان آب میریزیم.
جوشاندن آب
سپس قابلمه را روی حرارت زیاد میگذاریم تا آب زودتر به جوش بیاید و بعد مخلوط برنج و آب و گلاب را داخل قابلمه میریزیم تا مجددا آب به جوش بیاید. اگر روی آب کف ایجاد شد آنها را با قاشق یا کفگیر چوبی میگیریم و حرارت را کم میکنیم تا برنج بپزد.
افزودن شکر
سپس کمی از برنج را لای دندان تست میکنیم اگر برنج به طور کامل نرم شده بود، ابتدا زعفران را اضافه کرده و به خوبی مخلوط میکنیم تا رنگ زعفران به طور کامل خارج شود، سپس شکر را اضافه میکنیم و خوب مواد را هم میزنیم تا ته نگیرد.
اضافه کردن بادام و زعفران
پس از حل شدن شکر در مواد مداوم شله زرد را هم میزنیم تا ته نگیرد. حالا بادامها را پوست میگیریم و از وسط نصف میکنیم تا به صورت خلالی شوند و کمی از آن را برای تزئین کنار میگذاریم و باقی آن را داخل شله زرد میریزیم. در ادامه کمی نمک به شله زرد میافزاییم.
رسیدن به غلظت
سپس شله زرد را هم میزنیم تا به قوام برسد و به غلظت مطلوبمان برسد. زمانیکه احساس کردیم شله زرد به غلظت مطلوب رسیده است کمی از شله زرد را داخل یک کاسه مناسب میریزیم و اجازه میدهیم تا کمی خنک شود و آن را میچشیم.
تنظیم غلظت نهایی
اگر غلظت آن خوب بود کره را به شله زرد اضافه میکنیم و ۵ دقیقه بعد شعله را خاموش میکنیم و اجازه میدهیم تا شله زرد خنک شود. اگر هنوز شله زرد شل بود و به غلظت کافی نرسیده بود زمان میدهیم تا بیشتر بپزد.
تزئین و سرو
البته باید به این نکته هم توجه داشته باشیم که شله زرد هم مانند مشکوفی پس از اینکه خنک میشود کمی سفتتر میشود. در پایان شله زرد را در ظرف مورد نظر میریزیم و با دارچین یا پودر نارگیل و خلال بادام یا پسته تزئین میکنیم. نوش جان
نکات کلیدی و مهم
برای تهیه شله زرد خوشمزه، رعایت نکات شله زرد بسیار مهم است. استفاده از پیمانه یکسان برای مواد، خیساندن برنج و خلالها، اضافه کردن شکر بعد از پخت برنج و دم کردن زعفران برای رنگ بهتر، از جمله رازهای یک شله زرد خوشطعم هستند. برنج باید بهخوبی بپزد و از اضافه کردن آب در مراحل پایانی خودداری شود تا شله زرد آب نیندازد. همچنین، برای قوام بهتر، باید پس از افزودن شکر، شله زرد را بهطور مداوم هم زد و اجازه داد تا آب اضافی آن کاملاً کشیده شود.
کالری شله زرد نذری
کالری شله زرد، که یکی از غذاهای نذری محبوب است، نسبتاً بالا میباشد. مثلاً، در هر قاشق غذاخوری از این دسر سنتی، حدود ۴۹ کالری وجود دارد به همراه ۹ گرم کربوهیدرات، ۶۴ گرم قند و ۲.۱ گرم چربی. به همین دلیل زیاده روی در مصرف شله زرد میتواند باعث چاقی شود.
آب انداختن شله زرد
یکی از مشکلاتی که پس از پخت شله زرد با آن مواجه میشویم این است که وقتی شله زرد را در یخچال قرار میدهیم مانند فرنی آب میاندازد و ظاهر و طعم آن تحت تاثیر قرار میگیرد. دلیل این مشکل این است که آب موجود در شله زرد تبخیر نشده است. پس از اینکه شله زرد به طور کامل اماده شد، بهتر است که شعله پخش زیر آن قرار دهیم و اجازه دهیم به مدت یک ساعت دیگر روی حرارت ملایم بماند. این کار باعث میشود تا تمام آب اضافی موجود در شله زرد تبخیر شود و دیگر آب نیندازد.
منبع خبر: اقتصاد آنلاین