اولین قدم در دستور فلافل این است که نخودها را از ۲۴ ساعت قبل خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید.
نخود فلافل
مرحله دوم:
نخودهایی که از قبل خیساندهاید را به همراه جعفری خرد شده، پیاز پوست گرفته و ریز شده همچنین سیر پوست گرفته و تمیز را داخل چرخ گوشت یا خرد کن بریزید و با یکدیگر میکس کنید.
چرخ کردن نخود فلافل
مرحله سوم:
پس از میکس کردن نخودها نمک، فلفل و ادویههای لازم برای تهیه فلافل را به مواد اضافه کنید و با کمک قاشق مخصوص یا قالبهایی که در بازار هم موجود هستند فلافلها را قالب بزنید.
خمیر فلافل خانگی
مرحله چهارم:
اگر داخل خمیر آب افتاد میتوانید با اضافه کردن کمی آرد نخودچی آب آن را جمع کنید و سعی کنید فلافلها را به صورت گنبدی قالب بزنید و داخل روغن داغ شده بریزید تا هر دو طرف آن سرخ شود.
وقتی که خمیر خودش را داخل روغن گرفت به سمت بالای روغن میآید که آن موقع میتوانید فلافلها را پشت و رو کنید.
چگونه فلافل بپزیم
توجه داشته باشید تا بر اثر حرارت بالای گاز روغن نسوزد. بهتر است برای سرخ کردن فلافلها از ظرف کوچکتر و گودتر استفاده کنید تا روغن زیادی مصرف نشود.
مرحله پایانی
پس از سرخ کردن فلافلها آنها را روی دستمال بگذارید تا روغن اضافه فلافلها گرفته شود.
فلافلهای آماده را داخل در کنار خیارشور گوجه فرنگی، کاهوی خرد شده و انواع ترشی میتوانید مصرف کنید و به همراه سس انبه که بسیار لذیذ میباشد.
دستور تهیه سس انبه هم به این شکل است که به ازای هر ۱ قاشق پودر انبه باید ۶ برابر آب جوشیده و یک ته استکان سرکه سفید باهم مخلوط کنید و روی فلافلها بریزید.
طرز تهیه فلافل در فر
.فلافل طرز تهیه راحتی دارد به خصوص با فر برای تهیه فلافل خانگی با فر، ابتدا فر را با حرارت حدود ۲۰۰ درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا گرم شود. سپس تمام مواد ذکر شده را داخل یک دستگاه مخلوط کن بریزید و خوب هم بزنید به طوری که مواد کاملا با هم مخلوط شوند. اما نه در اندازهای که مواد پورهای مانند شوند (یعنی نخود نه باید خیلی له شود و نه زیر دندان بیاید). برای اینکه .
مخلوط کردن مواد بهتر انجام شود لازم است آنها را با کمی روغن زیتون مرطوب کنید تا بهم بچسبند.
.همزدن را تا زمانی که مخلوط یکدست شده و به شکل توپ داخل غذاساز درآید ادامه دهید.
.اگر بخواهید مواد چسبندهتر شوند آنها را چند ساعت در یخچال قرار دهید تا کم چسبندهتر شوند.
.سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و بعد از اینکه مواد را چشیدید و طعم و مزه آن را بالانس کردید آنها را با .قاشقهای مخصوص قالب زنی فلافل و یا در کف دست به صورت توپهای گردو کوچکی فرم دهید و با فاصله در سینی فر بچینید.
.با پشت قاشق کمی فلافلها را تخت کنید تا راحتتر پخته شوند.
.پس از چیدن فلافل ها، سینی را در فر قرار دهید و اجازه دهید تا یک طرف فلافلها به مدت ۱۰ دقیقه بپزند.
.پس از گذشت ۱۰ دقیقه با کمک یک کفگیر فلزی نازک و پهن برگردانید و ۱۵ دقیقه دیگر بپزید تا برشته شوند.
.میزان پخت فلافلها در رنگ آنها تاثیر گذار است پس اگر بخواهید فلافلها تیرهتر شوند زمان بیشتری آنها را درون فر نگه دارید. فقط دقت کنید که فلافلها خشک نشوند و داخل آنها ترد و نرم باشند.
.فلافل را میتوانید در نان پیتا یا هر نان ساندویچ دیگری که دوست دارید در کنار ماست، انواع سسهای، پیاز و .جعفری خرد شده، ترشی کلم قرمز و ... سرو کنید.
.مقدار نخود، پیاز و مواد دیگر کاملا به تمایل خودتان بر میگردد که چقدر بخواهید درست کنید.
.همچنین میزان فلفل هم بستگی به ذائقه خودتان دارد.
نکات درست کردن فلافل خانگی به سبک ساندویچیها
۱ - پس از خوردن فلافل صرف نوشیدنی گرم مانند چای نعناع میتواند طعم چشیده شدی شما را بسیار دلچسبتر کند.
۲ - اگر دوست دارید فلافل ترد تری داشته باشید پیشنهاد میشود که به آن یک قاشق چایخوری بکینگ پودر اضافه کنید.
۳ - هنگامی که میخواهید فلافل را سرخ کنید، اطمینان داشته باشید که روغن آن داغ شده باشد.
۴ - چاشنی مناسب برای فلافل میتواند ترشی لیته و سس انبه یا همان خردل باشد.
نکات تکمیلی در مورد فلافل
.زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۱ ساعت و
.و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۳۰ دقیقه میباشد.
.فلافل را میتوانید در وعده نهار - میان وعده - سرو کنید.
.همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد.
.توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۶ نفر مناسب میباشد.