به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از مهر، انسیه خزعلی معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور در دولت سیزدهم در گفتوگو با خبرنگار مهر در خصوص عدم تصویب لایحه تأمین امنیت زنان در دولت شهید رئیسی به تشریح جزئیات پرداخت و با بیان اینکه عدهای معتقدند که اگر از زن حمایت کنند خانواده از هم میپاشد، اظهار کرد: در خصوص لایحه امنیت عدهای فشار میآوردند که دولت لایحه را از مجلس پس بگیرد. اما دولت قبول نکرد، زیرا از نظر شرعی و قانونی مشکلی نداشت و گفتیم اگر اصلاحی هم نیاز دارد باید در مجلس انجام شود. جلسات متعددی در مجلس داشتیم، تعدیلهایی در آن صورت گرفت و قرار بود به صحن علنی بیاید چند بار در برنامه صحن علنی قرار گرفت. تا اینکه مجلس یازدهم به پایان رسید. مجلس دوازدهم دوباره لایحه را از ابتدا بررسی کرد.
وی در خصوص این مطلب که گفته میشود این لایحه بر اساس کنوانسیونهای بینالمللی نوشته شده است گفت: نه اصلاً چنین چیزی نبوده است ما تک تک مادهها را بررسی کردیم و تمام شبهات را پاسخ دادیم میگفتند که این لایحه خانواده را تضعیف میکند. قاچاق زنان و دختران را جرم دانسته بودیم، پیامک فرستادن برای زنان متأهل، عکس مستهجن فرستادن را جرم دانسته بودیم که گفتیم اینها در راستای تقویت خانواده است نه تضعیف خانواده.
فهرست مطالب
ما برای خانواده قانون مجزایی، داریم
خزعلی در خصوص مفاد این لایحه بیان کرد: در این لایحه بیرون کردن زن از خانه جرم دانسته شده بود. این صراحت آیه قرآن است: «لا تخرجوهن من بیوتهن». حتی در زمان عِده هم کسی حق ندارد زن را از خانهاش بیرون کند. قرآن حتی نمیگوید خانه خودتان، آن را خانه زن میداند و برای زن حق مالکیت قائل است. متأسفانه این اتفاق امروز در جامعه در حال واقع شدن است و نیاز است که برای آن قانون جامعی تنظیم شود و از ظلم به برخی از زنان جلوگیری شود. اسلام در قوانین خود از این موضوع دفاع میکند. اما ما از این قانون اسلام در قوانین خود استفاده نمیکنیم.
حمایت از زن و خانواده را مطرح کردند، در حالی که ما قانون خانواده را جداگانه داشتیم
وی تاکید کرد: رهبری ۴۰۰ بار تاکید کردند که قانونی بنویسید که از زن حمایت شود و در خانه به او ظلم نشود. ما اینها را باید به عنوان پشتیبان قانونی خود در نظر بگیریم. اما عدهای معتقدند که اگر از زن حمایت کنند خانواده از هم میپاشد. برخی از این مواردی که به عنوان جرم انگاریهای بیش از حد حذف شدهاند، واقعاً جرم هستند و در قوانین ما وجود دارد. اگر کسی نفقه ندهد جرم است، حتی ممکن است به زندان هم کشیده شود. اینها تجمیع شده بود و به عنوان حمایت از زنان مطرح شده بود. آنها آمدند که حمایت از زن و خانواده را مطرح کردند. در حالی که ما قانون خانواده را جداگانه داشتیم. آنها میگفتند که کودک هم باید در این قانون مطرح شود. در حالی که ما قانون حمایت از کودک را داریم و نیازی به آن نداشتیم.
اسلام در خصوص برخورد خوب با زنان توصیه میکند نه مردان
وی همچنین اظهار کرد: ما میخواستیم این موضوع را به عنوان ابزاری در دست داشته باشیم، که در مجامع بین المللی بگوییم ما خودمان قوانینی برای حمایت از زن داریم و از زن دفاع میکنیم و نیاز به شما نداریم. کنوانسیون استانبول با نام دفاع از زنان در برابر خشونت بود، اما همجنسگرایی هم در آن مطرح شده بود. ما نمیخواستیم به آنها ملحق شویم خود ترکیه هم که به اجبار اروپا مجبور به الحاق به این کنوانسیون شد، مجبور شد از آن خارج شود، زیرا با موازین اسلامی سازگار نبود. ما میتوانستیم برای کشورهای اسلامی قانونی ارائه کنیم و بگوییم امنیت و کرامت زن را ما بر مبنای قوانین اسلام داریم و از اسلام دفاع کنیم.
میگفتند هر جا کلمه زن هست، مرد را هم باید کنارش مطرح کنید، اما قرآن خطاب میکند: «عاشروهن بالمعروف» با زنان خوب برخورد کنید و حق آنها را بپردازید
خزعلی با اشاره به طرح موضوع خانواده در کنار زن در این لایحه بیان کرد: میگفتند هر جا کلمه زن هست، مرد را هم باید کنارش مطرح کنید. اما قرآن خطاب میکند: «عاشروهن بالمعروف» با زنان خوب برخورد کنید و حق آنها را بپردازید. در خصوص مردان چنین چیزی نمیگوید. صرفاً در خصوص زنان مطرح میکند. پیامبر در حجت الوداع میفرماید: «الله الله فی النساء» چرا نمیگوید الله الله فی الرجال برای اینکه همانطور که رهبری هم میفرمایند، مرد قدرتی دارد، بازوی قدرتمندی دارد و صدای کلفتی دارد و زن در یک موضع ضعیفتری قرار گرفته است. اسلام میخواهد از او حمایت کند و از او پشتیبانی کند. ما نباید این را دریغ کنیم. وقتی ما چنین نگاه بلندی در اسلام داریم که همراه با رحمت نسبت به زن است، چرا این را قانون نکنیم؟ تا به همه دنیا بگوییم که ما از شما بهتریم. کلمه خشونت را کامل حذف کردند و به سو رفتار تبدیل کردند. اشکالی هم نداشت، اما امروز همان سو رفتار را نیز حذف کردند، مشکل این است.
منبع خبر: اقتصاد آنلاین