به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از چی شی، هویج پلو یکی از انواع غذاهای خوشمزه و مجلسی ایرانی است که میتوانید آنرا به همراه گوشت یا مرغ تهیه کنید. این غذای خوشمزه با دستورهای متنوعی تهیه میشود و میتوانیم آنرا به سلیقه خود با طعم زعفرانی یا دارچینی درست کنیم.
برای تهیه هویج پلو، ابتدا مرغ را با ادویه و پیاز میپزیم و خرد میکنیم. سپس پیاز را تفت داده، مرغ خرد شده، هویج رنده شده و ادویهها را به آن اضافه میکنیم. زعفران دم کرده و آب لیمو را نیز میافزاییم. برنج را پس از خیساندن و نیم پز کردن، در قابلمهای با ته دیگ سیب زمینی یا نان لواش میچینیم و لایههایی از مخلوط مرغ و هویج را بین برنج قرار میدهیم. در نهایت، پس از دم کشیدن برنج، هویج پلو را با زرشک و خلال پسته تزیین میکنیم.
مواد لازم | مقدار مواد برای 4 نفر |
برنج | ۴ پیمانه |
پیاز | ۲ عدد |
سینه مرغ | ۲ تکه |
هویج | ۵ عدد بزرگ |
کره | ۱۰۰ گرم |
زعفران دم کرده | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و دارچین | به مقدار کافی |
آب لیمو ترش | ۱ قاشق غذاخوری |
طرز تهیه هویج پلو
فهرست مطالب
- 1 - مرحله ۱: آمادهسازی مرغ
- 2 - مرحله ۲: خرد کردن گوشت مرغ
- 3 - مرحله ۳: تفت دادن پیاز و اضافه کردن گوشت
- 4 - مرحله ۴: افزودن هویج و ادویهجات
- 5 - مرحله ۵: اضافه کردن زعفران و آب لیمو
- 6 - مرحله ۶: شیرین کردن مخلوط و آمادهسازی برنج
- 7 - مرحله ۷: آبکشی برنج و تهیه تهدیگ
- 8 - مرحله ۸: لایهبندی برنج و مخلوط مرغ
- 9 - مرحله ۹: دم کردن هویج پلو و تزیین
- 10 - نکات طرز تهیه هویج پلو
مرحله ۱: آمادهسازی مرغ
ابتدا باید گوشت مرغ را آماده کنیم، برای این منظور گوشت مرغ را داخل یک قابلمه کوچک قرار میدهیم و ۲ لیوان آب به همراه ۱ عدد پیاز و مقداری نمک، فلفل سیاه و دارچین به قابلمه اضافه میکنیم و روی حرارت قرار میدهیم تا مرغ به طور کامل بپزد.
مرحله ۲: خرد کردن گوشت مرغ
پس از اینکه گوشت مرغ پخت، اجازه میدهیم کمی خنک شود سپس آنرا به صورت نگینی یا ریش ریش خرد میکنیم و کنار میگذاریم. توصیه میشود کمی از آب مرغ را هم در این مرحله صاف کنید و برای اضافه کردن به غذا کنار بگذارید.
مرحله ۳: تفت دادن پیاز و اضافه کردن گوشت
در ادامه پیاز باقیمانده را به صورت نگینی ریز خرد میکنیم و به همراه کمی روغن در یک تابه مناسب تفت میدهیم. پس از اینکه «پیاز کاراملی» شد، مقداری زردچوبه اضافه میکنیم و پس از کمی تفت دادن گوشت مرغ را به تابه اضافه میکنیم و کمی تفت میدهیم.
مرحله ۴: افزودن هویج و ادویهجات
در ادامه هویجها را با رنده درشت رنده میکنیم و به تابه اضافه میکنیم و کمی تفت میدهیم تا هویجها هم سرخ شوند. حالا مقداری نمک، فلفل سیاه و پودر دارچین به مواد اضافه میکنیم و پس از کمی تفت دادن زعفران دم کرده را اضافه میکنیم.
مرحله ۵: اضافه کردن زعفران و آب لیمو
زعفران در رنگ و عطر این غذا تاثیر زیادی دارد و به همین دلیل توصیه میشود زعفران را غلیظ دم کنید و به غذا اضافه کنید. در ادامه آب لیمو ترش را به همراه چند قاشق غذاخوری از آب مرغ صاف شده اضافه میکنیم و با یگر مواد تفت میدهیم.
مرحله ۶: شیرین کردن مخلوط و آمادهسازی برنج
اگر میخواهید طعم هویج پلوی شما شیرینتر باشد میتوانید به مقدار دلخواه شکر هم اضافه کنید. برنج را نسبت به نوع آن میخیسانیم و به همراه یک قاشق چایخوری نمک داخل یک قابلمه آب جوش میریزیم تا کمی نرم شود.
مرحله ۷: آبکشی برنج و تهیه تهدیگ
زمانی که اطراف دانههای برنج کاملا نرم شد و مغز برنج سفت بود باید برنج را آبکشی کنیم. حالا در قابلمه مورد نظرمان کمی روغن میریزیم. ته دیگ را به سلیقه خود با سیب زمینی یا «نان لواش» کف قابلمه قرار میدهیم سپس مقداری از برنج میریزیم.
مرحله ۸: لایهبندی برنج و مخلوط مرغ
حالا مقداری از مخلوط هویج و مرغ روی برنج میریزیم و به همین ترتیب لایه به لایه برنج و مخلوط مرغ و هویج را داخل قابلمه میریزیم. لایه اخر را با برنج پر میکنیم و کره را خرد میکنیم روی سطح برنج قرار میدهیم.
مرحله ۹: دم کردن هویج پلو و تزیین
حالا یک دم کنی روی درب قابلمه قرار میدهیم و اجازه میدهیم برنج دم بکشد. بعد از ۴۵ دقیقه تا یک ساعت هویج پلوی ما اماده است. هویج پلو را در قابلمه مخلوط میکنیم تا یکدست شود سپس در دیس میکشیم و با زرشک و «خلال پسته» تزیین میکنیم.
نکات طرز تهیه هویج پلو
خوشمزهتر شدن گوشت مرغ
برای اینکه طعم مرغ خوشمزهتر شود، ابتدا گوشت مرغ را به همراه مقداری آب درون یک قابلمه مناسب میریزیم. مقدار آب نباید خیلی زیاد باشد، چون این امر باعث میشود که طعم مرغ درون آب بماند و خوشمزگی اش کمتر شود.
در ادامه پس از اینکه آب به جوش آمد، کفهای روی آب مرغ را با قاشق میگیریم و درو میریزیم. در ادامه میتوانیم از سبزیجاتی مانند پیاز، سیر، هویج و کرفس نیز برای خوشمزهتر شدن گوشت مرغ استفاده کنیم.
یکی دیگر از روشهای خوشمزهتر شدن گوشت مرغ این است که میتوانیم از ادویههایی مثل دارچین برای بهتر شدن گوشت مرغ استفاده کنیم. در آخر صبر میکنیم تا آب درون قابلمه به طور کامل کشیده شود، سپس گوشت مرغ را خارج میکنیم.
در این مرحله گوشت مرغ را به صورت نگینی درشت خرد میکنیم و کنار میگذاریم. یک تابه مناسب روی حرارت قرار میدهیم و کمی کره اضافه میکنیم، سپس گوشت مرغ را درون کره تفت میدهیم تا کمی سرخ شود.
منبع خبر: اقتصاد آنلاین